Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

11.06.2018

Circular Informativa- Sobre la concessió demanial de Coll de Pal


 

 

 CIRCULAR INFORMATIVA

 

SOBRE LA CONCESSIÓ DEMANIAL DE COLL DE PAL

 

Mitjançant aquesta Circular es vol informar als vilatans i vilatanes de Bagà, sobre l’expedient administratiu que està tramitant aquest Ajuntament, vers la concessió de Coll de Pal a favor de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

 

-L’expedient està inserit per a consulta general de la població a la pàgina web (www.baga.cat) i a la seu electrònica (baga.eadministracio.cat).

 

 

-S’hi preveu una concessió del a muntanya comuna de 86,70 hectàrees.

 

 

-Es preveu la realització de diferents inversions per part de FGC, com són el telecadira de coll de pal, telecabina de la Tosa, aparcaments i innivació del Sant Jordi, entre d’altres.

 

 

-Preveu una clàusula resolutòria en cas que FGC no porti a terme les inversions esmentades en el termini de 5 anys, en el sentit que la concessió quedarà extingida automàticament.

 

 

-A través d’aquesta concessió, l’ajuntament percebrà un cànon de 60.000,00 € anuals, que si es compleix el termini màxim de 30 anys, reportarà uns ingressos d’1.800.000 € al municipi, el 15% dels quals es destinarà a la millora de la muntanya.

 

 

-Així mateix, es disposarà de forfets de temporada a 75,00 € i forfets de dia per 15,00 €, per als veïns i veïnes de Bagà.

 

 

-Per tramitar aquest expedient, l’equip de govern municipal ha mantingut reunions prèvies amb els ramaders, club d’esquí i amb Esquerra Republicana de Catalunya (JuntsxBagà), a petició d’aquest.

 

 

-El primer acord del ple d’aprovació inicial de l’expedient es va portar a terme en la sessió del dia 20-12-2017, amb el vot favorable de CompromísxBagà (6), el vot contrari de CiU (3) i l’abstenció de JuntsxBagà (grup mixt).

 

 

-El segon acord plenari de resolució d’al·legacions i nova aprovació de l’expedient, és va portar a terme en la sessió del dia 01-06-2018, amb els vots favorables de tots els membres corporatius assistents: CompromísxBagà (6) i JuntsxBagà (1).

 

 

-En la resolució de les al·legacions, s’ha disminuït l’espai de la concessió que inicialment era de 90,00 hectàrees, quedant amb les 86,70 ha. actuals. Les 3,30 ha. aproximadament es portarà un concurs públic per a la seva concessió a favor d’un tercer.

 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement, tenint a la vostra disposició la documentació de l’expedient de referència a les oficines municipals per a la seva consulta.Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona