Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

25.04.2017

Creació del grup "És Baga Solidari?"

Reunió per avaluar la creació del grup “Bagà Solidària”

Dia i hora: Dissabte 29 d’abril a les 20 h

Lloc:   Casal de la vila
El Túnel del Cadí va obrir Bagà a la Cerdanya i va fer acostar gent d’altres comarques a l’Alt Berguedà. Us proposem obrir un altre túnel!!! Però no un túnel que ens acosti a comarques properes sinó un túnel que ens acosti a cultures i pobles llunyans. Us proposem crear un grup de vilatans i vilatanes per fomentar el treball per la Pau, la Justícia i el Desenvolupament humà. Us proposem avaluar la possibilitat de crear una associació per fomentar la solidaritat de la vila de Bagà amb les persones que passen dificultats a causa de la pobresa o a causa de situacions d’emergència (desastres naturals, guerres, violència). Us proposem crear “Bagà Solidària”.


La cooperació per al desenvolupament realitzada des dels municipis és una realitat en moltes ciutats, viles i pobles de Catalunya. Perquè no ho ha de ser a Bagà?!


La cooperació per al desenvolupament i els projectes per atendre situacions d’emergència  realitzada des dels municipis beneficien a les dues comunitats que es relacionen. D’una banda, una comunitat que està passant dificultats rep ajuda econòmica o tècnica per millorar la qualitat de vida de les persones, d’altra banda una part important dels ciutadans del municipi català acaben descobrint aquella comunitat llunyana i la seva cultura, entenent una mica més la seva situació, obrint la seva comprensió a la realitat d’un món complex. La cooperació municipal per al desenvolupament és un procés d’aprenentatge comunitari, un aprenentatge continuat, de cultures, de política internacional,... és un túnel que ens apropa a cultures i pobles llunyans.


Sovint els mitjans de comunicació ens bombardegen amb notícies inquietants, com ara amb la situació dels refugiats sirians o com va ser fa pocs anys amb els efectes del terratrèmol del Nepal. Una part important de baganesos i baganeses senten la necessitat d’actuar, de no romandre impassibles. Ho podem fer! Però no ho hem de fer de forma impulsiva i irreflexiva, hem d’aprendre quines són les accions adequades per una comunitat petita com la nostra, accions que necessàriament seran de petita magnitud, però poden ser transformadores si són de qualitat.


A Bagà actualment tenim persones amb experiència en cooperació municipal que ens poden ajudar a fer realitat la creació d’una associació “Bagà Solidària”. Ens proposen, per exemple, començar donant suport a un projecte de l’Associació “Amics del Nepal” que treballen en la reconstrucció d’habitatges amb tècniques sismo-resistents, els efectes del terratrèmol encara avui són importants (http://www.upc.edu/ccd/ca/noticies/un-any-i-mig-de-reconstruccio-a-nepal).


 

 

 

 

Signants:

 

Lluís Casas Prados       Daniel López Codina   Josep Rovira Viñas

 
Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona