Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

13.02.2017

Festa de l'arròs

  • Llorenç Oedrals Miquel Pons i Jaume Torrella homenatjats

    Llorenç Oedrals Miquel Pons i Jaume Torrella homenatjats



Com cada segon diumenge de febrer, Bagà ha celebrat una de les seves tradicions més antigues: la festa de l'arròs. Tot i els núvols amenaçadors, la celebració s'ha desenvolupat sense problemes i s'han repartit prop de 2.500 racions d'arròs entre els assistents a la plaça Porxada aquest migdia. "No seria la festa de l'arròs si no es pogués celebrar a la plaça Porxada", ha assegurat l'alcalde, Nicolàs Viso, mentre ha donat la benvinguda als assistents.


Tot i que la festa s'ha iniciat al matí, amb la mostra d'artesania i agroalimentació, els actes principals han tingut lloc a l'emblemàtica plaça de la vila medieval, després de la cercavila de la colla gegantera del municipi. Com ja és tradicional, l'actuació de l'Esbart Cadí ha precedit el repartiment de l'arròs, que els cuiners Lluís Esparbé, Manel Nieto i el seu ajudant, Modesto Grillé, han elaborat des de primera hora del matí. Els responsables de posar a punt aquesta gran paella han seguit la recepta tradicional i amb un dels seus ingredients secrets: la il·lusió. Per als cuiners és una responsabilitat preparar un arròs per a tanta gent, en una paella de prop de 3 metres de diàmetre i mig metre de fondària però, un any més, l'arròs ha quedat al punt.



Notícia del Regió 7 del dilluns 13 de febrer


Enguany, en el marc de la festa, l'ajuntament baganès ha aprofitat per agrair la seva dedicació a tres persones vinculades al teixit associatiu i cultural del poble. Llorenç Pedrals, Miquel Pons i Jaume Torrella han rebut un homenatge per la seva tasca de col·laboració desinteressada amb entitats i festes de Bagà durant les darreres dècades.



Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona