Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

09.07.2020

Ús obligatori de mascareta

  • dur-mascareta

    dur-mascaretaDes del dijous 9 de juliol és obligatori portar mascareta a la via pública tant a espais oberts com tancats, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat.


Segons el govern de la Generalitat, l’objectiu d’estendre l'obligatorietat de dur la mascareta a arreu és combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19. No respectar l'obligatorietat de portar la mascareta estarà sancionat amb multes de fins a 100 euros.

Des del 4 de maig de 2020, l'ús de mascaretes ja era obligatori en el transport públic (autobús, ferrocarril, transport aeri i marítim) per la prevenció i contenció del coronavirus, i des del 21 de maig de 2020 en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic sempre que no es pogués garantir la distància de seguretat entre persones.


Des d'avui dijous, dia 9 de juliol, a tot Catalunya és obligatori dur mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, encara que sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona.

Des de l'Ajuntament fem una crida a la ciutadania per seguir amb responsabilitat i civisme les mesures higièniques i sanitàries per la prevenió i contenció del coronavirus.Excepcions en l'ús obligatori de mascareta
- Infants menors de 6 anys.
- Persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat que ho tinguin acreditat.
- Persones que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.
 
Moltes gràcies a totes i tots!
 Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona