Ajuntament de Bagà

Escut Ajuntament de Bagà
  • ES
  • EN
  • FR
  • DE
  • MIDA DEL TEXT        

Descripció i situació

Situació i nuclis

La Vila de Bagà es troba situada en ple Pirineu, a l'extrem nord de l'Alt Berguedà, al límit de la província de Barcelona a 786 metres d'altitud i a 20 km de Berga, 28 km de Puigcerdà i a 6 km de la boca sud del túnel del Cadí.

Vista aèria de Bagà

La població es troba a la vall espaiosa i ampla del Riu Bastareny, arrecerada al sud de la barrera del Cadí, Penyes Altes (2.260m), La Tosa (2.537m) i el Puigllançada (2.406m) i té una extensió de 43 km2.


Descripció

El nucli urbà de la vila es diferencia clarament la part antiga de la població, construïda sota el Palau dels Pinós i resguardada per les antigues muralles. Destaca per la seva bellesa la Plaça Galceran de Pinós, plaça porxada amb edificis de notable antiguitat i tot el conjunt del nucli antic medieval.


Així la Vila de Bagà està considerada com la capital històrica de l'Alt Berguedà i actualment és el motor econòmic de tota aquesta zona amb infrastructures tan importants com el nou institut que acull alumnes de tots els pobles del nord de la comarca, el Centre Medieval i dels Càtars ubicat al Palau dels Barons de Pinós, el qual ha esdevingut el centre neuràlgic de la Ruta del Camí dels Bons Homes o les pistes d'esquí alpí de Coll de Pal.


Al marge dret del riu Bastareny es pot gaudir de la piscina municipal i zona esportiva, junt al Parc de la Vila, de grata estada i magnífica panoràmica.

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA

Ajuntament de Bagà
Plaça de Catalunya, 7 bis
08695 Bagà
Telèfon 938 244 013
baga@diba.cat

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona